Beben-Serwis

Dane firmy
  • Nazwa firmy: Beben-Serwis
  • Miasto: Wrocław
  • Kod pocztowy: 54-204
Opis firmy

Warsztat Samochodowy \"Beben Serwis\" specjalizuje się w naprawie samochodów marki BMW.

  • Ogółem
  • ocena 1 ocena ocena ocena ocena
  • Cena
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Jakość
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Czas
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Kategorie:
  • Specjalizacje:
  • BMW
Reklama asssss
  • Ilość opinii: 8

Komentarze

Dodaj komentarz
  • Nazwa użytkownika: Ceżary Horodyński
  • Data dodania: 2017-01-11 13:03:10

Całkowita porażka. Sugeruję omijać zakład szerokim łukiem - klient narażony jest na wysokie koszty, nieskuteczne naprawy i nieterminowość. 1. Omówiłem się na naprawę (opowiedziałem z grubsza o co chodzi) z 10-dniowym wyprzedzeniem. Gdy przyjechałem rano o umówionej godzinie, zakład jeszcze nie działał pracownicy tylko przyjęli samochód - ale nie chcieli nic słuchać o szczegółach problemu (a było o czym) - co już wydało mi się podejrzane (i jak się okazało słusznie). 2. Po paru godzinach dostałem telefon, że trzeba wymienić korek wlewu płynu chłodniczego- bo jest nieszczelny. Ja się później okazało - zupełnie niepotrzebnie (nie usunęło to problemu ani trochę, korek mógł się spokojnie obyć bez wymiany). Ma korek trzeba było czekać jeden dzień Koszt wymiany korka (może to zrobić każdy bez żadnego problemu): - cena korka: 80 - cena płynu (który ponoć dolano): 30 - serwis (diagnoza+wymiana): 170 3. Właściciel zdawał sobie sprawę z tego, że nic nie zrobił ze zgłoszonym problemem (tylko naciągnął na wymianę korka) i zaproponował zostawienie auta na następne dni - na co się nie zgodziłem, biorąc pod uwagę dotychczasowy sposób diagnozy i naprawy i obawiając się eksplozji kosztów przy zerze efektów. Właściciel się tym specjalnie nie przejął, dodając buńczucznie na odchodnym, że i tak klienci do niego pchają się drzwiami i oknami. 4. Samochód naprawiłem w zakładzie nie specjalizującym się w Mini, gdzie: - dokładnie mnie na początku wysłuchano i postawiono od razu słuszną diagnozę - przeprowadzono skuteczną naprawę - dotrzymano terminu - koszt był o wiele mniejszy niż planował to Bęben-Serwis Podsumowując: lepiej (pod każdym względem) oddać swoje BMW czy Mini do zakładów nie specjalizujących się w tych markach niż do Bęben-Serwis.

Zalety
  • Brak
Wady
  • nieskuteczność
  • wysokie ceny
  • nieterminowość
  • prymitywny warsztat
  • Ogółem
  • ocena 1 ocena ocena ocena ocena
  • Cena
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Jakość
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Czas
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Nazwa użytkownika: Michal
  • Data dodania: 2016-03-22 23:52:39

Czytajac pozytywne opinie w necie nacialem sie na tego mechanika. Pojechalem, zostawilem auto do naprawy i sie zaczelo ... najpierw facet rzucil jakies widelki cenowe kosztow naprawy i nie chcial jednoznaczenie okreslic ceny. Nastepnie na drugi dzien, przez telefon mowil, ze komplikacje , auto caly czas na podnosniku i robia. Przejezdzajac ul. legnicka , podszedlem zobaczyc co sie dzieje i okazalo sie, ze jeszcze nie mieli czasu wrzucic auto na podnosnik i naprawy jeszcze nie zaczeli. Obiecal , ze do wieczora skonczy. Oczywiscie auto bylo do odbioru na kolejny dzien wieczorem. No i oczywiscie cena maksymalna , ktorej nie potrafil uzasadnic dlaczego najwyzsza kwota z widelek. Malo tego , po moim pytaniu o paragon powiedzial, ze to cena netto. Wkoncu po sprzeczce stwierdzil, ze ma problemy z kasa fiskalna i dosle paragon. Zrazilem sie i myslalem ze to juz koniec mojej przygody z tym nieuczciwym mechanikiem , ale okazalo sie, ze naprawa byla wadliwa i musialem po tygodniu stawic sie w celu poprawy. No i sie znowu zaczelo , problemy z naprawa gwarancyjna. W rezultacie odpuscilem sobie, bo balem sie mu juz auto zostawic , takie problemy robil. Ogolnie najgorsze podejscie do klienta z jakim sie spotkalem , nigdy juz tam nie pojade i naprawde szkoda nerwow, pieniedzy , czasu i auta. Odradzam stanowczo!

Zalety
  • brak
Wady
  • to co w opisie
  • Ogółem
  • ocena 1 ocena ocena ocena ocena
  • Cena
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Jakość
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Czas
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Nazwa użytkownika: Tomek Anonim
  • Data dodania: 2015-09-02 15:13:25

Mozna znaleźć opinie pozytywne ku mojemu zaskoczeniu... Miałem do czynienie z właścicielem tej budki i ciesze sie ze pierwszy i ostatni raz. Koleś ma czasem jakby rozdwojenie jaźni bo mowi ze nie wezmie nic za diagnozę (rzut okiem) a nagle zaprasza do swojej kanciapy i podlicza mi 50zl za 10 minut patrzenia i wymyślenie ze on nic pewnego nie moze stwierdzić jak go na warsztat nie weźmie ale czas mu zająłem wiec jestem mu winien 50... za co jak gosc w warsztacie obok nic nie wziął za zdiagnozowanie dokladne usterki... a poza tym jak doszlo do rozliczania okazalo sie ze z pozoru mily pan okazał sie jak to czesto bywa z kierowcami tych marek beznadziejnym hamem. Nie polecam warsztatu z mojego doswiadczenia bo kierownik to rozkojarzony prostaczek ktory nie ogarnia zadnych grafików i nie ma na nic czasu... chaos a na koniec oczywiscie nie otrzylamem paragonu bo cos sie wlascicielowi zepsuła kasa... amatorszczyzna, zdecydowanie nie polecam

Wady
  • Bierze pieniadze za nic
  • zmienia zdanie co do tego ile wynosi oplata za wykonana czynność
  • Mylne dobre opinie o tej budzie
  • Ogółem
  • ocena 1 ocena ocena ocena ocena
  • Cena
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Jakość
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Czas
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Nazwa użytkownika: Kacper
  • Data dodania: 2015-04-09 08:35:50

Oddalem auto do warsztatu i w chwili oddania byly sympatycznie i wszystko ok. Problemy zaczely sie przy odbiorze. Tak jak w poprzednich komentarzach , duze opoznienie, brak informacji, musialem dzwonic, dopytywac sie i ponaglac. Naprawa w rezultacie droga, jak teraz patrze z perspektywy czasu. Najgorsze, ze usluga zrobiona zle. Gwarancja tylko teoretyczna. Wszelkie proby umowienia sie do naprawy gwarancyjnej odwlekane , ponadto stwierdzanie, ze \"oni\" tak nie zrobili , ze sam dokonywalem kolejnych naprwaw itd. zenada. Takze zdecywanie odradzam i nigdy ani ja ani moi znajomi tam nie zawitaja.

Zalety
  • brak
Wady
  • \"teoretcyzna\" gwarancja brak naprawy problemu odwlekanie terminow pogwarancyjnych drogo brak poinformowania rzetelnego w stosunku do klienta
  • Ogółem
  • ocena 1 ocena ocena ocena ocena
  • Cena
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Jakość
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Czas
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Nazwa użytkownika: Paweł L.
  • Data dodania: 2014-04-25 16:32:22

Witam, ja także mialem okazje zostawić w tym wasztacie auto do naprawy. Zgadzam sie z poprzednikami co do treści odnoście olewania klienta, słowo terminowość nie istnieje w tym warsztacie, roboczogodzina kosztuje teraz ok 180 zł. Warsztat działa na zasadzie przyjedz , zloimy Cie i nie zalezy im na tym , aby klient wrocil. U mnie także wystapiły problemy z brakiem paragonu, cenami netto ale nie dalem sobie wcisnać. Trzeba sie wyklocać z kolesiem na koniec , naciagacz. Odradzam i niegdy wiecej tam już nie zawitam.

Zalety
  • brak
Wady
  • nieterminowość
  • drogo
  • naciągacze
  • słaba jakość prac
  • warsztat-barak
  • Ogółem
  • ocena 1 ocena ocena ocena ocena
  • Cena
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Jakość
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Czas
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Nazwa użytkownika: Klient
  • Data dodania: 2014-02-27 16:45:06

Brak kompetencji , facet spoznia sie z terminami totalnie. Olewa klientów, twierdzi , ze ona nie ma czasu dzwonic. Ponadto bardzo drodzy , podaje ceny w przedziale np 1500 - 2000 zł i oczywiscie wyjdzie 2000 zl po czym nie chce wystawic paragonu i mowi ze to cena netto. Najgorszy mechanik u jakiego kiedykolwiek bylem . STANOWCZO ODRADZAM !

  • Ogółem
  • ocena 1 ocena ocena ocena ocena
  • Cena
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Jakość
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Czas
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Nazwa użytkownika: Stały klient
  • Data dodania: 2013-09-10 15:44:33

Janusz, Dziękuję za troskę nad moją Basią :) Dla Forumowiczów: warszat oczywiście nie jest pięknym miejscem bo nie musi być. Chcesz ładnie, kawe i fajne dupy to jedź na Karkonoską.. tam na pewno Ci się spodoba do chwili otrzymania rachunku.. a i terminowość też nie błyszczy. Bęben może ma problemy z terminami, ale spowodowane jest to nakładem pracy, który daje mu wielu właścicieli bawarskiej marki. Polecam i wracam...

  • Ogółem
  • ocena 5 ocena 5 ocena 5 ocena 5 ocena 5
  • Cena
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Jakość
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Czas
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Nazwa użytkownika: Były klient
  • Data dodania: 2013-08-08 09:07:54

Odradzam wam stanowczo ten warsztat na Legnickiej, roboczo godzina u gościa to 130 zł, ja zostawiłem u niego kilka tysi i w sumie nie zrobił tego tak jak powinno być zrobione, auto dalej nadaje sie na warsztat ale nigdy w życiu już nie pojadę do tego oszusta i naciągacza!!! Bardzo źle wspominam przeciągający się termin odbioru o kilka miesięcy, dodatkowo zepsuł kilka rzeczy ;/ Nie polecam, to typowy burak lecący na opinii.

Zalety
  • Brak
Wady
  • Drogo 130 zł roboczo godzina Brak komunikacji Robi za plecami co mu się podoba Nie dba o auto klienta Ciasno i brudno Warsztat w baraku
  • Ogółem
  • ocena 1 ocena ocena ocena ocena
  • Cena
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Jakość
  • ocena ocena ocena ocena ocena
  • Czas
  • ocena ocena ocena ocena ocena

Lokalizacja firmy na mapie